Over Auke Hoekstra

Auke is oprichter en directeur van zowel het onderzoeksbureau Zenmo simulations als het grote onderzoeksproject NEON research. Op deze sites vind u de laatste informatie over hem.

Hij is als onderzoeker verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven met een focus op elektrische auto’s en de transitie naar duurzame energie. Zijn doel is om deze transities te versnellen met interactieve simulaties die bestuurders, bedrijfsdirecteuren en burgers laten zien hoe ze de transitie snel en kosteneffectief door kunnen voeren. Hij is ook verbonden aan het Nationaal Kenniscentrum Laadinfrastructuur en treedt vaak op als expert elektrisch vervoer richting tweede kamer, ministeries, provincies en gemeenten. Op twitter heeft hij veel volgers die net als hij geïnteresseerd zijn in de energietransitie en elektrische auto’s.

Hij schreef voor Rijkswaterstaat de boeken Elektrisch Rijden en Energieke Wegen en verzorgde de inhoudelijke invulling van de Keuzegids Elektrisch Rijden. Onder het motto “samen sneller duurzaam” schreef hij duurzaamheidsplannen voor ondermeer de Amsterdam ArenA, Feyenoord en de Technische Universiteit Eindhoven. Samen met Ecofys schreef hij de “Toekomstverkenning Elektrisch Vervoer“. Met het NKL maakte hij de Benchmark kosten Laadinfrastructuur. Af en toe blogt hij samen met professor Maarten Steinbuch.

Save