De Renault Twizy

Deze zomer heb ik een Renault Twizy gekocht. Als ZZP’er kan ik gebruik maken van enkele belastingregelingen die dit erg voordelig maken. De Twizy wordt nu geleased door de Technische Universiteit Eindhoven maar eerder deze week konden ze hem wel een middagje missen en heb ik hem even meegenomen. Ondanks mijn lengte van 2.01 meter zit ik goed in deze kleine elektrische auto en de sympathieke reacties van met name jonge mensen maken het een leuke ervaring om ermee op stap te gaan.

Voordelen heeft de Twizy genoeg. Je kan heel makkelijk parkeren, naast, tussen of soms zelfs onder een andere auto.

Economisch geparkeerde Renault Twizy

Daarnaast kan je op clandestiene wijze het campusterrein op en af!

Twizy op het fietspad

Er is ook een klein praktisch nadeel: als je netjes je parkeergeld betaald hebt, kan iedereen zo je kaartje inpikken. Wie gaat er hippe, doorzichtige kluisjes maken en vermarkten om achter je voorruit te monteren?

Renault Twizy

De volgende ochtend moest de Twizy weer terug naar de universiteit, want daar maken ze er druk gebruik van.

Renault Twizy  Renault Twizy