Cleantech Strategies gaat op schoolreis

Het Platform Elektrische Mobiliteit (PEM) van de RAI organiseert een studiereis naar Californië. Deze reis zal plaats grijpen van 4 tot 11 november a.s. en tot mijn grote genoegen ben ik erbij.

Marijke van Haaren, voorzitter Stichting Zero Emissie Busvervoer, zal optreden als hoofd van onze missie.

Vandaag hebben Ellen Hiep (haar bedrijf Hiepractief organiseert de reis), Eric Beers (voorzitter PEM), Cees Boutens (Manager Strategie & Public Affairs bij de RAI), Douwe Wielenga van BIND en ondergetekende de reis voorbesproken. Hoe kunnen we er zoveel mogelijk uithalen en van leren? Die vraag bespraken we in een uiterst genoeglijke sfeer bij Eric thuis.

We hebben onder andere geprobeerd om te bepalen wie wat gaat doen. Zelf ga ik met professor Anthony Eggert spreken over consumentengedrag. Ik hoop ook in te gaan op de vraag hoe de framing van elektrisch rijden in de Verenigde Staten in zijn werk gaat. Want de optimistische toon die daar wordt aangeslagen met betrekking tot dit onderwerp contrasteert nogal met het zuinige geluid in Nederland, waar men zich soms vooral op problemen lijkt te concentreren.

Studiereis Californië